Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapeikane cukinie faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
bułka pół sztuki
cebula 3 plasterki
jajko 1 sztuka
mięso mielone 20 dag
szczypiorek 1 pęczek
musztarda pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
sól
pieprz
ser ementaler 5 dag
pomidory 1 puszka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapeikane cukinie faszerowane

Bułkę rozmoczyć w wodzie, odcisnąć. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Łyżeczką wybrać miąższ i pokroić. Szczypiorek drobno posiekać, Cebulę pokroić, i połączyć z miąższem z cukinii. Podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę z cukinią, szczypiorek, jajko, musztardę, paprykę, sól, pieprz i odciśniętą bułkę. Mieszamy i napełniamy cukinię. Pomidory pokroić, posolić, popieprzyć i mieszamy. Sos z puszki po pomidorach wlewamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim cukinię, pieczemy 35 minut. Posypać startym serem i piec jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 15.08.2011 06:44
robie też
1j1o1l1a1 30.07.2011 19:07
cukinie bardzo nadają się do...faszerowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak