Sposób przygotowania

Cebulę obieram, siekam na drobne kawałki i szklę na łyżce oleju. Mięso, podsmażoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki i przyprawy mieszam ze sobą na jednolitą masę. Z masy formuję zgrabne, raczej płaskie kotlety - by nie przywierały za bardzo do rąk, moczę je co jakiś czas w zimnej wodzie.
Każdego kotleta panieruję w sezamie - dokładnie go dociskając i smażę na silnie rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony, następnie zmniejszam ogień i smażę 4-5 minut z każdej strony.
Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką z rzodkwi chińskiej i suszonych śliwek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !