Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki niemieckie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
masło 2 łyżeczki
mąka 30 dag
jajko 7 sztuk
olej do smażenia
cukier puder do posypania
cynamon 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki niemieckie

Zagotować mleko z masłem i kawałkiem cynamonu. Gdy zagotuje się, wyrzucić cynamon, wsypać mąkę, dobrze wymieszać. Odstawić z ognie i ucierać drewnianą łyżką. Odstawić do ostygnięcia, gdy będzie ziemne dodawać jajka i ucierać. Brać łyżką duże kawałki ciasta, nadając im okrągły kształt, rzucać na gorący smalec i smażyć aż się zrumienią. Wyjmować z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak