Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony bakłażan z twarożkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól do smaku
szczypiorek
śmietana 18 proc
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony bakłażan z twarożkiem

Twaróg dusimy z smietaną z dodatkiem soli i pokrojonego szczypiorku. Bakłążan kroimy na plastry grube ok 1 cm . solimy odstawiamy aby pozbyć się goryczki .Potem plastry bakłążanu wycieramy papierowym ręcznikiem pieprzymy i smażymy na patelni na masełku ;. Na plaster bakłażana kładziemy twarożek nakrywamy drugim bakłążanem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 25.06.2012 21:17
nie jadłam takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak