Sposób przygotowania

Boczek pokroić w grubą kostkę, kiełbasę w plastry, a cebulę w drobną kostkę. Kurki oczyścić i opłukać na sicie. Na patelni zrumienić boczek, gdy lekko się wytopi z niego tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę, wrzucić odsączone kurki, doprawić solą i pieprzem, przykryć aby kurki puściły sok, dusić tak długo aż płyn odparuje. Podawać z chlebem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    byłem dzisiaj w klempiczu nawet do lasu nie dojechałem tak było zalane. W tym sezonie jednak na kurach już chyba nie będę :/
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Prezentuje się rewelacyjnie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !