Sposób przygotowania

Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki, wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę (można ewentualnie przepuścić masę przez sitko). Przelewamy do garnka i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. W międzyczasie zagotowujemy wodę, wsypujemy agar do naczynia, zalewamy odrobiną wrzątku i dokładnie mieszamy. Kiedy masa truskawkowa się zagotuje dodajemy rozpuszczony agar i dokładnie mieszamy, cały czas mieszając. Po chwili przelewamy masę do ładnych foremek, bądź miseczek i odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą już chłodne wstawiamy na 15-20 minut do lodówki. Po tym czasie możemy podawać, przybieramy ładnie owocami, można podawać również z lodami i syropami owocowymi.
Deser sprawdzi się również w wariancie malinowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale dlaczego nazwałaś to puddingiem - to zwykła galaretka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolina83

    ~Pyza Smaczna, galaretki to zupełnie nie przypomina, dlatego zrezygnowałam z takiej nazwy. Bardziej już przypomina to mus, jednak moim pierwszym skojarzeniem po przygotowaniu tego deseru był właśnie pudding i stąd nazwa :) ~Halina, dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !