Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy Pudding

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 850 gram
agar-agar 1 łyżka
owoce 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy Pudding

Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki, wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę (można ewentualnie przepuścić masę przez sitko). Przelewamy do garnka i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. W międzyczasie zagotowujemy wodę, wsypujemy agar do naczynia, zalewamy odrobiną wrzątku i dokładnie mieszamy. Kiedy masa truskawkowa się zagotuje dodajemy rozpuszczony agar i dokładnie mieszamy, cały czas mieszając. Po chwili przelewamy masę do ładnych foremek, bądź miseczek i odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą już chłodne wstawiamy na 15-20 minut do lodówki. Po tym czasie możemy podawać, przybieramy ładnie owocami, można podawać również z lodami i syropami owocowymi.
Deser sprawdzi się również w wariancie malinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.03.2012 11:29
Smakowicie wygląda :)
Justyna Jussstiii 21.10.2011 08:45
polecam
Karolina83 10.08.2011 14:26
~Pyza Smaczna, galaretki to zupełnie nie przypomina, dlatego zrezygnowałam z takiej nazwy. Bardziej już przypomina to mus, jednak moim pierwszym skojarzeniem po przygotowaniu tego deseru był właśnie pudding i stąd nazwa :) ~Halina, dziękuję :)
SmacznaPyza 30.07.2011 16:07
ale dlaczego nazwałaś to puddingiem - to zwykła galaretka
halina17 30.07.2011 15:43
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak