Sposób przygotowania

PLACKI ZIEMNIACZANE: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, do nich zetrzeć także cebulę. Wbić do nich jajko. Posolić, popieprzyć i dodać 2 łyżki mąki. Wymieszać, piec placki na oleju.
SOS: Margarynę dać do garnka, zeszklić na tym pociętą cebulkę, smażyć na tym podgrzybki do miękkości, zatrzepać śmietaną z mąką.
Placki polać sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    robię takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    muszą być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takich placów z grzybkami nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !