Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
jaja 4 szt
mleko 0,5 szklanka
masło 5 dag
czosnek 2 zabki
tłuszcz do formy
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baba ze szpinakiem

Szpinkam gotować 2 min w dużej ilości osolonej wody, odsaczyć i posiekać. utrzec masło z żółtkami i posiekanym czosnkiem. namoczona w mleku bułkę odcisnąć i przepuścić pzrez maszynkę, utzreć z masą jajeczną. Dodać do masy szpinak oraz piane z białek, przyprawic, wymieszac. Wyłozyc do wysmarowanej tłuszczek formy zamknąć, wstawić do wrzacej wody i gotowac 50 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak