Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baba z kapusty i grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
cebula 1 szt
jaja 4 szt
masło 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
grzyby suszone 4 dag
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: baba z kapusty i grzybów

Kapustę ugotować we wrzacej, osolonej wodzie. Grzyby opłukać i ugotować w małej ilości wody, odcedzić. Posiekaną cebulę zrumienić na łyżce tłuszczu. Przez maszynkę przepuścić namoczoną w mleku i odciśniętą bułka, piperzem i solą, lekko wymieszac i przełozyc do formy budyniowej. wstawić formę do garnka z wrzacą wodą i gotować 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak