Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHŁODNIK LITEWSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 3 opakowania
śmietana 1 opakowanie
pęczek botwiny
Pęczek rzodkiewek
pęczek koperku
ogórek
sól
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: CHŁODNIK LITEWSKI

Botwinę umyć pokroić gotować 10 min. w niewielkiej ilości wody-schłodzić połączyć z jogurtem i śmietaną.Posiekać zieleninę ogórek pokroić w kostkę rzodkiewkę w talarki jajka w ćwiartki.Wszystkie składniki połączyć doprawić do smaku mocno schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 31.07.2012 20:45
pychota, szczególnie latem
Emilia22 30.07.2011 09:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak