Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska ze śledzi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 50 dkg
cebula 15 dkg
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżki
musztarda 1 łyżka
jajko 2 szt
ogórki kiszone 3 szt.
natka pietruszki do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska ze śledzi

Solone śledzie wymoczyć, oczyścić, zdjąć skórę, pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebule też drobno pokroić w kostkę. Koncentrat, musztardę i olej wymieszać, przyprawić dość ostro pieprzem, wlać do śledzi i wymieszać. Jajka ugotować na twardo, posiekać białka i dodać do masy śledziowej. Ogórki pokroić w krążki wyłożyć na talerz, na wyłożone ogórki wyłożyć masę śledziową. Żółtka przetrzeć przez sito wprost na masę śledziową i udekorować listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 30.07.2011 09:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak