Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka z borówkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 250 g
mąka 2 szkl
kwaśna śmietana 0,5 szkl
Krem:
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 1 szkl
mleko 1,5 szkl
mąka 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka z borówkami

Zamiesić ciasto i zostawić na noc. Na drugi dzień upiec dwa placki.
Zrobić krem: żółtka utzeć z jedną szklanką cukru pudru, szklankę mleka zagotować dodać cukier waniliowy, w pół szklance mleka rozrobić 3 łyżki mąki i wlać do gotującego się mleka. Gdy się zagotuje wlać utarte żółtka mieszać aż zgęstnieje i ostudzić. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony krem, utrzeć i przełożyć kremówkę. Placek posmarować kremem, na krem poukładać borówki (ok. 30 dag) i przełożyć drugim plackiem. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.04.2013 07:12
Pyszne ciacho do porannej kawy :)
czekoladka_m 09.11.2012 17:39
Mniam, zjadłoby się teraz kawałek;)
pierniczkowo 22.06.2012 08:35
ależ mi narobiłaś apetytu:)
Nina7 31.07.2011 11:28
Prezentuje się przepysznie!
iziona 30.07.2011 08:13
Oj ,jakie pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak