Sposób przygotowania

Zamiesić ciasto i zostawić na noc. Na drugi dzień upiec dwa placki.
Zrobić krem: żółtka utzeć z jedną szklanką cukru pudru, szklankę mleka zagotować dodać cukier waniliowy, w pół szklance mleka rozrobić 3 łyżki mąki i wlać do gotującego się mleka. Gdy się zagotuje wlać utarte żółtka mieszać aż zgęstnieje i ostudzić. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony krem, utrzeć i przełożyć kremówkę. Placek posmarować kremem, na krem poukładać borówki (ok. 30 dag) i przełożyć drugim plackiem. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oj ,jakie pyszności:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Prezentuje się przepysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ależ mi narobiłaś apetytu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, zjadłoby się teraz kawałek;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszne ciacho do porannej kawy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !