Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na zimno z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
mleko 0,5 l
żółtko jajek 3 szt
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
margaryna 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno z malinami

Wyk. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Upiec.
Z 0,5 l mleka odlać pół szklanki i rozpuścić w nim mąkę i żółtka, resztę mleka zagotować z cukrami, jak zakipi wlać powstały budyń , doprowadzić do wrzenia.
Galaretkę malinową lub truskawkową rozpuścić według przepisu na opakowaniu, dać do schłodzenia.
Utrzeć kostkę margaryny i połączyć z zimnym budyniem.
Do formy dać biszkopt, wyłożyć na niego krem, poukładać maliny (ok. 50 dag) i zalać tężejącą galaretką. Dać do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.05.2013 06:46
Świetny deserek :)
Juleczka20 22.01.2012 08:51
super deserek
agnieszka137 29.07.2011 23:29
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak