Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w chrupiącej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 2/3 szkl
płatki kukurydziane 1,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w chrupiącej panierce

Cukinię obrać, pokroić w plastry grubości 1 cm, oprószyć solą i pieprzem. Następnie plastry cukinii panierować mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku ze szczyptą soli i obtoczyć w rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.10.2013 18:51
Uwielbiam cukinię.
Seba 13.02.2012 10:14
smaczna
Motorek 20.12.2011 10:55
pycha
Renata22 30.11.2011 15:38
ciekawy przepis
Monika193
Monika193 13.10.2011 21:56
wygląda pysznie
agnieszka137 31.07.2011 21:58
Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak