Sposób przygotowania

Sos balsamiczno-kaparowy:
50 g pomidorów suszonych,
50 ml oliwy z oliwek (ew. oliwa z suszonych pomidorów),
10 g kaparów w zalewie,
20 ml octu balsamicznego,
1 łyżeczka bazylii Prymat.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie grill ziołowy Prymat, doprawiając je dodatkowo solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym Prymat. Warzywa upiec na grillu z każdej ze stron, a następnie przełożyć plastrami sera mozzarella i awokado. Każdą porcję ułożyć w formie torciku i podawać z sosem balsamiczno-kaparowym oraz świeżo tartym parmezanem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ujdzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wolą słodki torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jak są kapary to juz mnie przyciąga
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Pycha:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    Smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    jestem pod wrażeniem pomysłu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !