Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szkl
mleko 3 szkl
cukier wanilinowy opakowanie
masło kostka
masło roślinne 3/4 kostki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
wiórki kokosowe
żółtko jajek 3 szt
krakersy 3 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do reszty mleka dodajemy oba rodzaje mąki i żółtka, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wlewamy do gotującego się mleka z cukrem. Ponownie zagotowujemy ciągle mieszając i odstawiamy do ostygnięcia. Oba masła ucieramy a następnie dodajemy stopniowo ostygnięty budyń. Dosypujemy 200 g wiórek kokosowych, 50 g zostawiamy do posypania.
Przekładamy:
krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy, masa, wiórki kokosowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 30.07.2011 11:29
lubię to ciasto
halina17 29.07.2011 20:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak