Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 8 łyżek
mąka 8 łyżek
jajko 8 szt
galaretki truskawkowe 2 opakowania
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek.
Z białek i cukru ubić pianę, dodawać stopniowo żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać, przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 175 stop.przez ok.30 minut.
Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia.
Biszkopt przekroić na pół, przełożyć galaretką, przykryć drugą połową biszkoptu i posypać cukrem pudrem.
Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 25.08.2011 15:11
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak