Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonki miruny panierowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 10 dkg
jajko 2 szt
bułka tarta pikantna
cytryna
sól, pieprz
dzwonki miruny 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonki miruny panierowane

Dzwonki ryby skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć,
obtoczyć w mące, zamoczyć w skłóconych jajkach, panierować w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.10.2011 23:20
Uwielbiam rybkę.
iknkirke 23.03.2011 19:09
fajne
Iwusia 14.03.2011 22:08
pieknie wyglądają :)
plocia 04.02.2011 22:59
pierwszy raz słyszę o tych dzwonkach
marzencia2007 04.02.2011 16:48
fajna potrawa ;)
Wojtek8 02.02.2011 22:09
super
Tika4444 03.12.2010 10:38
fajne
Allice 11.11.2010 09:09
pycha!
Ewelina45 15.10.2010 09:21
mniam :)
noculos 08.08.2010 19:41
tej ryby, tak przyrzadzonej jeszcze nie jadłam
Justyna223 07.08.2010 14:55
ciekawy przepisik
sylwiachmiel 01.08.2010 05:26
ciekawe polaczenie
gacopierz23 20.06.2010 19:32
Rybka zawsze jest dobra
sylwiaweg11 19.06.2010 19:54
Uwielbiam wszystkie ryby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak