Sposób przygotowania

Ananasa odsącz i pokrój w plaster* ki. Papryczkę chili oczyść, umyj i drobno posiekaj. Miętę umyj, osusz, odłóż trochę do dekoracji. Resztę pokrój w paseczki. Ananasy pokrój na drobne kawałki. Jogurt wymieszaj z posiekaną chili, miętą i kawałkami ananasa. Przypraw obficie solą i pieprzem. Mięso umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Kawałki mięsa nabijaj na wykałaczkę formując falę. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż na nim szaszłyki z każdej strony około 3-4 minuty. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Szaszłyki podawaj z ananasem. Możesz udekorować listkami mięty i papryczką chili.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !