Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz 2 szczypty
marchew 2 sztuki
ziemniaki 1/2 kg
fasolka szparagowa świeża 1 kg
por 2 liście
seler 2 liście
przyprawa uniwersalna Kucharek wg uznania
kości schabowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa inaczej

Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Do wywaru dodać obraną i pokrojoną w półplasterki marchew, kostkę rosołową, sól, pieprz, liście pora i selera. Gotować ok.15 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 13.04.2012 23:25
bardzo lubię zupy więc ta też pewnie przypadnie mi do gustu
Ada-Gaba 28.02.2012 06:56
pyszna
Adam12 04.12.2011 19:41
smaczna
Weronika_eM 04.08.2011 22:22
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak