Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, ugotuj, Szpinak opłucz. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minut. Odcedź, posiekaj. Warzywa oczyść. Szalotki pokrój na cząstki, papryki na kawałki. Czosnek i oregano posiekaj, Rozgrzej olej, zeszklij czosnek. Dołóż paprykę, wlej bulion. Wymieszaj i pastą ajwar. Przypraw Duś pod przykryciem 15 min. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z twarogiem, mąką, oregano i szpinakiem. Przypraw do smaku, z masy uformuj knedle. Gotuj je w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Podawaj polane sosem paprykowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !