Sposób przygotowania

Mięso mielone wyrobić
solą,pieprzem,jajkiem i bułką tartą.
Na końcu wlać wodę -wyrobić raz jeszcze.
Formować małe kuleczki-jak na klopsiki.
(wyrobione mięso powinno mieć sztywniejszą konsystencję)
Cebule obrać -pokroić na ćwiartki.
Na patyczki nadziewać na przemian-kuleczki mięsne i ćwiartkę cebuli.
Układać na grillu lub ruszcie piekarnika.
Po podpieczeniu(gdy na wierzchu zrobi się skórka), -nalać trochę wody na blaszkę wstawioną na dno piekarnika.
Gdy pieczemy na grillu-szaszłyczki skrapiać co jakiś czas wodą,ewentualnie przykryć folią aluminiową.
Piec do zbrązowienia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !