Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z rabarbarem z cynamonem i goździkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 200 gram
cukier brązowy 5 łyżek
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 2 sztuki
woda 1 litr
sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z rabarbarem z cynamonem i goździkami

Kroimy obrany rabarbar w kosteczkę,dodajemy sok z cytyny, przyprawy i cukier.Zalewamy wodą.Po zagotowaniu trzymamy na wolnym ogniu jeszcze przez 10 minut.
Podajemy schłodzony
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.06.2012 12:17
u mnie dzis rabarbar i jabłuszko
Mariusz10 02.12.2011 17:59
super
gusia1000 29.09.2011 19:30
Dobry kompot.
Olaa 06.08.2011 11:16
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak