Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziweana papryka zapiekana z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka kilka sztuk
mięso mielone 500g
bakłażan 1 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 2 szt
oliwa
pomidory krojone z puszki
sól
pieprz
papryczka chilli
ser feta
ser żółty plastry
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziweana papryka zapiekana z serem

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, cebulę i papryczkę chilli, dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Po kilku minutach dodajemy miąższ bakłażana pokrojy w kostkę, mieszamy, podsmażamy, po chwili dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy oregano i dusimy na wolnym ogniu.

Na koniec dodajemy pokruszony ser feta i delikatnie mieszamy.

Papryki przekrajamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne a następnie połówki napełniamy farszem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po około 20 minutach wyjmujemy, każdą paprykę nakrywamy plasterm żółtego sera i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5-10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 31.07.2011 11:22
Prezentuje się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak