Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, cebulę i papryczkę chilli, dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Po kilku minutach dodajemy miąższ bakłażana pokrojy w kostkę, mieszamy, podsmażamy, po chwili dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy oregano i dusimy na wolnym ogniu.

Na koniec dodajemy pokruszony ser feta i delikatnie mieszamy.

Papryki przekrajamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne a następnie połówki napełniamy farszem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po około 20 minutach wyjmujemy, każdą paprykę nakrywamy plasterm żółtego sera i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5-10 minut

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Prezentuje się bardzo smacznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !