Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na obiad niedzielny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 wiązka
ogórek 1 sztuka
banan 1 sztuka
rodzynki 5 dag
sos pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na obiad niedzielny

Umyty seler pokroić na kawałki. Zalać wrzącą osoloną i lekko posłodzoną wodą. Chwilę gotować. Odcedzić, ostudzić. Banana pokroić w talarki, ogórek w kostkę, rodzynki sparzyć. Seler dać do salaterki, połączyć z wszystkimi składnikami, dodać przyprawiony sos, przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak