Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 40 dag
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula pół sztuki
zeimniak ugotowany 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
rosół 2 szklanki
śmietana 1/3 szklanki
sól
pieprz
ser żółty 1/3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Szpinak włożyć do garnka, ugotować, w osobnym garnku stopić masło, przesmażyć w nim cebulę i czosnek, Utrzeć do tego szpinak i ziemniaka. Dokładnie wymieszać i zalać gorącym rosołem. Do szklanki wbić żółtko. Dodać odrobinę soli, Wymieszać i połączyć z ciepłą zupą. Wlać śmietanę, wsypać ser, wymieszać i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak