Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,20 kg
mąka 40 dag
jajko 5 sztuk
boczek wędzony 30 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, zmielić, gdy ostygną, wbić jajka, wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść na stolnicę, posypać mąką, uformować wałek i krajać w ukośne kwadraty. Gotować ok. 3 minut, kłaść na półmisek polać skwarkami wędzonego boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 06.11.2011 09:45
super
gosia47-47 14.09.2011 16:23
pewnie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak