Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

whisky 1 i 1/2 szklanki
rum 1 i 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/2 szklanki
ekstrakt skórek pomarańczy 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Likier Ani

W dużym słoju łączymy ze sobą alkohole, sok i ekstrakt *. W garnuszku rozpuszczamy cukry z wodą i gotujemy do całkowitego rozpuszczenia. Po przestygnięciu dolewamy do alkoholu. Mieszamy i odstawiamy na co najmniej tydzień. Przelać do butelki przez bibułkę.

* ekstrakt ze skórek pomarańczowych można zastąpić sokiem z dwóch całych pomarańczy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 21.02.2012 21:45
łoł %%%%

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak