Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 300 g
pomidory 250 g
mąka 1,5 łyżki
wywar z kości 2\\3 szklanki
olej 1\\2 szklanki
cebula biała 3
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany zapiekane

Bakłażany umyć po odcięciu i pokroić skośnie w niezbyt cienkie plastry posypujemy je sola i odstawiamy na godzinę , po godzinie najpierw je osuszyć posypać przyprawami i mąką od razu usmażyć. Ziemniaki obieramy i kroimy tak samo w plastry również posypać przyprawami szczególnie przyprawa do ziemniaków i podsmażyć je , cebule pokroić w kostkę i od razu podsmażyć , pomidory pokroić w cząstki , przygotowane produkty układamy w naczyniu tak , aby bakłażany były na spodzie i na wierzchu , posypując jednocześnie przyprawami , na to polewamy olejem i wywarem i wstawiamy do piekarnika aż powierzchnia się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak