Sposób przygotowania

Bakłażany umyć po odcięciu i pokroić skośnie w niezbyt cienkie plastry posypujemy je sola i odstawiamy na godzinę , po godzinie najpierw je osuszyć posypać przyprawami i mąką od razu usmażyć. Ziemniaki obieramy i kroimy tak samo w plastry również posypać przyprawami szczególnie przyprawa do ziemniaków i podsmażyć je , cebule pokroić w kostkę i od razu podsmażyć , pomidory pokroić w cząstki , przygotowane produkty układamy w naczyniu tak , aby bakłażany były na spodzie i na wierzchu , posypując jednocześnie przyprawami , na to polewamy olejem i wywarem i wstawiamy do piekarnika aż powierzchnia się zarumieni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !