Sposób przygotowania

Na rozgrzanej patelni lub w płytkim rondlu usmaż kurczaka do uzyskania złotego koloru. Następnie usmażone mięso odstaw na bok.
W tym samym naczyniu podsmaż cebulę. Dorzuć warzywa i przesmaż jeszcze 2 minut ciągle mieszając.
Do warzyw dodaj suchy ryż i uzupełnij połową bulionu. Wymieszaj dokładnie i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj, co jakiś czas mieszjąc, aż ryż zacznie wchłaniać płyn, w miarę potrzeby uzupełniaj bulion.
Potrawę zdejmij z ognia, gdy nabierze kremowej konsystencji. Dodaj śmietanę i usmażonego wcześniej kurczaka, dobrze wymieszaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !