Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w cieście ziołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 szt
jajko 1 szt
posiekana zielenina 1/2 szklanki
mąka około 1/2 szklanki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w cieście ziołowym

Każdy filet przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić i oprószyć pieprzem i solą. Jajo wymieszać z 1/3 szklanki wody, lekko posolić i dodać tyle mąki żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Dodać zieleninę i dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.11.2011 17:06
piekna i pyszna
malaczarna23 09.11.2011 08:16
tez takie robię tyle że z oregano i pietruszką:) są pyszne
anemon 02.09.2011 21:16
Podoba mi się pomysł z ziołami dodanymi do ciasta.
Misiek1 30.07.2011 13:31
Super kurczak!
Gosia40 29.07.2011 22:32
Bardzo apetycznie przyrządzona:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak