Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z galaretkami na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 8 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 2 opakowania
biszkopty okrągłe 1 paczka
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretkami na zimno

Galaretkę cytrynową i 1 truskawkową przyrządzić jak podano na opakowaniu i wylać na płaskie naczynie. Dać do zamrażalnika. Zamrozić. Wyjąć, pociąć na kwadraty. Biszkopty maczać w rumie i układać na tortownicy. Serki włożyć do naczynia, zmiksować, dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody. Włożyć pociętą galaretkę. Ułożyć okrągłe biszkopty w koło i dać do lodówki. Rozpuścić drugą galaretkę, dać do stężenia, gdy lekko stężeje wylać na placek. odstawić do lodówki jeszcze na godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.11.2013 18:25
moja ulubiona
Jodaj 22.02.2012 11:05
bardzo pyszny :)
tomek18 27.08.2011 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak