Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka kakaowa z czarną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 3 szt
kakao 3 łyżeczki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czarna porzeczka 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
woda 200 ml
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka kakaowa z czarną porzeczką

Jajka zetrzeć z cukrem.Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia,kakao,olej,wodę.Ciasto zmiksować,wlać do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Ciasto posypać czarnymi porzeczkami (moje były z kompotu),piec ok.45 minut.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.01.2012 20:14
z czarną porzeczką musi być pyszne :)
misia53 05.08.2011 19:35
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak