Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 gram
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziemniaki 1,2 kg
mąka ziemniaczana 250 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 płaskie łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy z mięsem

Mięso włożyć do miski,dodać jajko,bułkę tarta i bułkę tartą pikantną oraz przyprawę do mięsa mielonego.Wkroić cebulę i dokładnie wymieszać mięso.Uformować pulpety,obtaczać je w mącę aby się nie kleiły.
Uformowane pulpety wrzucać do gotującej się wody z listkiem laurowym i zielem angielskim.Całość doprawić kucharkiem.Pulpety wyciągnąć i ostudzić.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,pognieść i wystudzić.Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto.Ciasto podzielić na porcje,każdą porcję uformować w kulkę,zgnieść na placek,włożyć pulpet i szczelnie zawinąć formując z powrotem w kulkę.Gotowe kluch wrzucać do gotującej się osolonej wody.Od chwili,kiedy zaczną wypływać gotować 5 minut.Gotowe kluchy polać podsmażoną na oleju cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 15.09.2012 23:20
dobre
LuKaSz4761 02.02.2012 09:06
super
ben-ka 29.07.2011 10:11
lubię takie,są bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak