Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 250 gram
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna do smaku
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki płaskie
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Mięso włożyć do miski,dodać jajko,bułkę tarta i bułkę tartą pikantną oraz przyprawę do mięsa mielonego.Wkroić cebulę i dokładnie wymieszać mięso.Uformować pulpety,obtaczać je w mącę aby się nie kleiły.
Uformowane pulpety wrzucać do gotującej się wody z listkiem laurowym i zielem angielskim.Całość doprawić kucharkiem i pieprzem.Całość zagęścić zasmażoną na oleju mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 27.09.2011 12:43
smaczne
Ewa95 22.09.2011 12:21
pyszności
patusia 20.08.2011 00:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak