Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
woda
sól 2 łyżki
liść chrzanu 1 szt
koper 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Do plastikowego pojemniczka włożyć liść chrzanu i połamaną łodygę kopru.Włożyć ogórki i zalać osoloną wodą.Zamknąć pojemniczek,postawić w ciepłym miejscu i potrzymać w nim ogórki ok.1,5-2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 23.09.2011 04:14
To jest to ;)
evita0007 01.08.2011 14:18
a czosnku nie dajesz ? przeciez takie to beda do bani !!!
Henryka2 31.07.2011 20:13
Nie, proszę Pani, jak się wchodzi na PUBLICZNY portal, należy zachować podstawowe standardy, a arogancja nie popłaca Proszę sobie założyć stronę i tam będzie Pani robić to co chce!
Emilia22 30.07.2011 09:48
każdy robi jak uważa i jak mu pasuje
SmacznaPyza 29.07.2011 10:24
bardzo niedokładnie - podajesz ilość soli, ale nie piszesz na ile wody a poza tym co ma do tego plastikowy pojemnik? o wiele lepiej kisić w szklanym albo kamiennym - przynajmniej jest pewność, że nie reaguje ze słonym i kwaśnym płynem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak