Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-gruszkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 30 dag
gruszki 30 dag
margaryna 0,5 kostki
cukier 10 łyżek
jajko 3 szt
sól 1 szczypta
mąka 10 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-gruszkowe

Owoce myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Margarynę, cukier, jajka, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia ucieramy mikserem na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do natłuszczonej tortownicy o średnicy ok. 22 cm.Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy ok. 40 min w temp. 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 10.08.2011 21:41
połączenie dwóch głównych, przepysznych owoców --> PYCHA
szyba 29.07.2011 08:36
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak