Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, opłukujemy i obgotowujemy przez ok. 10 min.Kapustę oczyszczamy i przekrawamy na pół. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy z kapustą na osolony wrzątek, gotujemy ok. 10 min, odsączamy. Liście kapusty rwiemy na kawałki. Marchewki obieramy i opłukujemy.W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu, wrzucamy kapustę z boczkiem, marchewki, ziemniaki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy bulion. Pieczemy ok. 60 min w piekarniku w 170 stopniach C. Na 20 min przed końcem pieczenia do kapusty dodajemy obsmażone na pozostałym tłuszczu kiełbaski pokrojone na kawałki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    superrr

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !