Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa grecka sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 0,5 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
pomidory 2 szt
cebula czerwona 1 szt
ser feta 0,5 kostki
czarne oliwki 12 szt
oliwa 8 łyżek
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa grecka sałatka

Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na kawałki. Pomidory kroimy w dużą kostkę. Ogórka i cebulę kroimy w plasterki. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i miąższ kroimy w kostkę.Pokrojone składniki przekładamy do salaterki i delikatnie mieszamy.Oliwę mieszamy z ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ser kroimy w kostkę, oliwki przekrawamy na pół i dodajemy na wierzch.Podajemy po ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.04.2012 10:10
smaczna
halinka1011 29.07.2011 08:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak