Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowy z czosnkiem i bazylią

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 700 ml
śmietana 18-procentowa 200 ml
czosnek 4 ząbki
Bazylia suszona Prymat 3 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowy z czosnkiem i bazylią

Śmietanę wymieszać z bazylią oraz ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Małymi porcjami dodawać do ciepłego bulionu drobiowego. Doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 30.08.2012 10:19
Świetny pomysł na idealny dodatek do mięs :)
cukiereczek 21.08.2011 15:42
super
Nina7 07.08.2011 19:04
Bardzo lubię sosy z dodatkiem czosnku
Gosia40 05.08.2011 10:44
Fajny sos!
pawel6 29.07.2011 00:12
Idealny sosik do mięsa:)
pawel6 29.07.2011 00:11
Idealny sosik do mięsa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak