Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na małym ogniu, wsypać ryż i makaron podkręcić gaz i energicznie mieszać, od czasu do czasu dać mu się nieco przyrumienić, wtedy będzie kolorowy. Mieszać do momentu aż zacznie charakterystycznie \"skrzypieć\" pod łyżką, wtedy należy zalać go wodą tak z 1 cm nad powierzchnię, posolić do smaku i gotować na małym ogniu, sprawdzać co pewien czas, jeśli woda odparowała a ryż nadal twardy dolać wody i dalej gotować, ryż jest bardzo sypki i ma fajny smak, można dodać trochę masła do wody ale nie za dużo. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    niom
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawa jestem jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !