Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Kaszę przelewamy wrzątkiem, żeby się rozpulchniła. Cebulę kroimy bardzo drobniutko. Miękkie już ziemniaki ubijamy, do gładkiej masy dodajemy kaszę, jaja, cebulę i twaróg, dodajemy odrobinę soli i pieprzu, wyrabiamy na gładką masę. Z masy formujemy wałeczki, smarujemy je po wierzchu żółtkiem. Formę mocno natłuszczamy, wsadzamy nasze golasy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na ok. 45 minut. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smak prawdziwej kuchni!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !