Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z drobiu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,40 kg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z drobiu

Kurczaka ugotować w niewielkiej ilości wody z marchewką i pietruszką. Po ugotowaniu mięso pokroić w drobne kawałki. Marchew i pietruszkę w drobne plasterki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Wlać do gorącego rosołu. przyprawić. Mięso i warzywa ułożyć w półmiskach. Posypać zieleniną i zalać wywarem. odstawić do chłodnego miejsca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 27.06.2012 09:08
zapomniałem dodać jeszcze żeby dodać groszek konserwowy i jajko (JAJKO POCIĘTE W PLASTRY) :)
ilka_86 04.09.2011 16:53
pysznie
Juleczka20 03.09.2011 15:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak