Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka nadziewana jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1,50 kg
jabłka 2 sztuki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
wino czerwone pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka nadziewana jabłkami

Kaczkę umyć, posolić, natrzeć kucharkiem, popieprzyć zewnątrz i wewnątrz. Do środka włożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka. Ułożyć na brytfannie wysmarowanej tłuszczem. podlać winem i wstawić do piekarnika. Piec w 220 st. przez ok. 2 godziny polewając sosem który się utworzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 01.02.2012 11:43
super
jasiek 24.12.2011 11:54
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak