Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony budyń

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
jaja 2 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony budyń

Wrzące mleko, wymieszać z roztrzepanymi jajami i wanilią, dobrze wymieszać jaja, bo zostaną gluty. Wlać do naczynia żaroodpornego, wstawić do naczynia z wrzątkiem i piec w piekarniku niezbyt szybko, bo podpłynie jajeczna surowica. Można dodać na wierzch gałkę muszkatołową. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak