Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane rybą i grzybkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
ryba wędzona 10 dag
grzyby marynowane 4 sztuki
majonez 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sałata 5 liści
papryka czerwona 0,5 sztuki
rzodkiewka 4 sztuki
natka pietruszki 3 gałązki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane rybą i grzybkami

Jaja obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Rybę oczyścić z ości. Do żółtek dodać rybę, posiekane grzybki, część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Białka napełnić masą, ułożyć na półmisku, udekorować pozostałymi warzywami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak