Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca korzenna

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 10 dag
śmietana 4 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
szałwia 1 szczypta
skórka cytrynowa 0,5 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
goździki mielone 1 szczypta
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca korzenna

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, wymieszanymi sproszkowanymi przyprawami i skórką z cytryny. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Słoninę drobno pokroić, stopić na patelni i zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron, posypać wegetą, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlać śmietanę, doprawić sos do smaku i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.10.2011 08:09
lubię dania w piernikowych dmakach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak